Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Φιγούρα και ασυλία... ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΡΟΥ. Αναπληρωτής Διευθυντής Β' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο Αττικόν-Μέλος της πενταμελούς επιτροπής

Φιγούρα και ασυλία...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΡΟΥ. Αναπληρωτής Διευθυντής Β' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο Αττικόν-Μέλος της πενταμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ:


Σκανδαλώδης και ύποπτη είναι η παρεμπόδιση λειτουργίας του Αττικού νοσοκομείου. Από το 2003 βυθίζεται σε χρονια υποχρηματοδότηση σε τομείς που αφορούν το νοσηλευτικό ,παραϊατρικό προσωπικό,τεχνολόγους και διοικητικούς. Νοσοκομείο που έχει δεχτεί άπειρα εγκαίνια εφημερεύει από τις 2.30 έως τις 11 το βράδυ και επιφυλάσσει απίστευτη ταλαιπωρία σε όσους το επισκεφθούν. Με ένα τμήμα επειγόντων περιστατικών που έχει χαρακτηρισθεί επιεικώς ακατάλληλο, με επίσημες αποφάσεις και απαράδεκτο από τον πρώην «αντάρτη» κ. Γιαννόπουλο τον καιρο που ήταν μάλιστα υφυπουργός Υγείας.

Οι γιατροί που εφημερεύουν και το υπόλοιπο προσωπικό παραμένουν απλήρωτοι από τον Απρίλιο για τις υπερωρίες τους και πληρώνονται μόνον με κινητοποιήσεις. Οι κατά καιρούς διοικήσεις του νοσοκομείου παρακάμπτουν τα θεσμικά όργανα, αυθαιρετούν και διογκώνουν την λειτουργία του αδιαφορώντας για τις συνέπειες, ξοδεύοντας χρήματα σε «φιγουρατζίδικες» εικαστικές παρεμβάσεις, πολυτελείς εκδόσεις πεπραγμένων αποχωρούντων οικειοθελώς διοικητών, οθόνες... πλάσμα και διακοσμητικές πέτρες στην είσοδο, αφήνοντας το νοσκομειο χωρίς νοσηλευτές, αιμοδοσία και στοιχειώδεις εργαστηριακές εξετάσεις.

Τελικά η «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ λειτουργεί χάρις την υποχρεωτική... «εθελοντική» εργασία του προσωπικού και όλο και περισσότερο μοιάζει του πολιτικού της προϊστάμενου, του κ. Αβραμόπουλου: φιγούρα και ασυλία... Το ερώτημα που γεννιέται αυτόματα είναι:τι ετοιμάζουν και απαξιώνουν με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο νοσοκομείο και προσωπικό και ταλαιπωρούν τους ασθενείς; Μήπως πέφτει «πολύ» να είναι δημόσιο ένα καλό νοσοκομείο για την... «πλέμπα» της Δυτικής Αθήνας;


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: