Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Η κρίση αύξησε 30% την κίνηση στα δημόσια νοσοκομεία

18/06/2010
(ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Αύξηση, σε ποσοστό 30%, παρουσίασε η κίνηση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας τους τελευταίους μήνες, όπως ανέφερε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η γενική γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Δάφνη Κατσίμπα.

Τη συνέντευξη διοργάνωσε η πρωτοβουλία σωματείων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας και οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών υπογράμμισαν ότι οι πολίτες εξακολουθούν να εμπιστεύονται το ΕΣΥ, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Πάντως, οι συνδικαλιστές απέδωσαν την αύξηση της επισκεψιμότητας στα δημόσια νοσοκομεία και στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, διότι, όπως επισήμαναν, οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τα νοσήλια στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα.

Η κ. Κατσίμπα χαρακτήρισε, εξάλλου, πολύ σοβαρό το πρόβλημα με τις προμήθειες υλικών στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και ζήτησε από την κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει άμεσα και να δώσει οριστική λύση.

Υποστήριξε, μάλιστα, πως ορισμένοι διοικητές νοσοκομείων, στο πλαίσιο περικοπών των δαπανών, φθάνουν στο σημείο να ζητούν από τους γιατρούς να πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις με μεθόδους που χρησιμοποιούνταν κατά τη δεκαετία του ''70.

Χαρακτήρισε, επίσης, επιτακτική την ανάγκη κάλυψης των κενών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διότι - όπως είπε - παρατηρείται κύμα φυγής εργαζομένων, εξαιτίας των επικείμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: