Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΑΥΓΗ :Σφαγή για 6,5 εκατομμύρια εργαζόμενους!


Με τρία ασφαλιστικά νομοσχέδια (ιδιωτικός τομέας, δημόσιος, επικουρικές συντάξεις) αυξάνονται τα όρια ηλικίας και μειώνονται οι συντάξεις

* Θεσμική εκτροπή, με Π.Δ. καταργούνται νόμοι για το εργασιακό καθεστώς

* Αυξάνονται οι ομαδικές απολύσεις, στο μισό οι αποζημιώσεις απόλυσης

* Θεσμοθετείται η γενιά των 500 ευρώ

Με συνταγματική εκτροπή επιχειρείται η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και, παράλληλα, προωθείται η ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος σε τρεις δόσεις. Οι απαιτήσεις των εργοδοτών, όπως περιλαμβάνονται στο περιβόητο Μνημόνιο, είναι υπεράνω της Βουλής και του Συντάγματος. Την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για τον ιδιωτικό τομέα και μέσα στον Ιούλιο για τον δημόσιο τομέα, ενώ τον Δεκέμβριο θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα πετσοκοπούν. Η πλήρης σύνταξη θα δίνεται στα 65 χρόνια για άνδρες και γυναίκες με 40 χρόνια εργασίας.

Οι ανατροπές στο εργασιακό θα γίνουν με παράκαμψη της Βουλής, με βάση την "εξουσιοδότηση" του Μνημονίου για έκδοση Π.Δ. Οι ομαδικές απολύσεις υπερδιπλασιάζονται, από 2% έως 5% τον μήνα, οι αποζημιώσεις για την απόλυση μειώνονται έως και 55%. Το κατώφλι της συλλογικής σύμβασης για εισαγωγικό μισθό καταργείται για τις προσλήψεις νέων.

(ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: