Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΕΘΝΟΣ :Σε «γενικό ξεσηκωμό» καλεί το ΠΑΜΕ

Συλλαλητήριο στις 19.00 μ.μ. στην Ομόνοια έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ αντιδρώντας στις αλλαγές που ανακοινώθηκαν για τις εργασιακές σχέσεις.

Με ανακοινώσεις του το ΠΑΜΕ καλεί τους πολίτες σε «γενικό ξεσηκωμό» για να ματαιωθεί όπως αναφέρεται αυτό το «έγκλημα».


Σε «γενικό ξεσηκωμό» καλεί το ΠΑΜΕ

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης να αποφασίσουν νέα πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 Ιούνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο

Σε «γενικό ξεσηκωμό» καλεί το ΠΑΜΕ

«Γενικός ξεσηκωμός. Ο πόλεμος του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - εργοδοτών - Τρόικας γενικεύεται με τα μέτρα που παίρνουν για τις εργασιακές σχέσεις.

Καταργούν τη σύνταξη. Καταργούν την αποζημίωση. Αυξάνουν το όριο των απολύσεων. Μειώνουν το κατώτερο μεροκάματο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης κατά 148 ευρώ (από 740 σε 592).

Όλοι στους δρόμους να ματαιώσουμε αυτό το έγκλημα. Όλοι με το ΠΑΜΕ για να πάρουν απάντηση οι κεφαλαιοκράτες και οι πολιτικοί τους υπηρέτες».

Αλ. Παπαρήγα: Αδίστακτη η κυβέρνηση

Οξύτατη ήταν και η επίθεση της γ.γ. του ΚΚΕ στην κυβέρνηση. Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις δείχνει ότι «και αυτή (η κυβέρνηση) και οι σύμμαχοί της είναι κυριολεκτικά αδίστακτοι».

«Οδεύουμε σε ένα εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα στον 21ο αιώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει κατʼ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ανάλογου ύφους είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα με αφορμή το Π.Δ., στην οποία γίνεται λόγος για «κλιμάκωση του πολέμου σε βάρος της εργατικής τάξης και ειδικά των νέων εργαζομένων».

Το ΚΚΕ καλεί δε τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν, σημειώνοντας πως «αυτή η επίθεση δεν πρέπει να περάσει».


Δεν υπάρχουν σχόλια: