Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΕΘΝΟΣ :ΣΥΡΙΖΑ: Να το αναπέμψει ο Πρόεδρος

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αρμοδιότητα αλλά και ευθύνη να ελέγξει και να αναπέμψει αυτό το Προεδρικό Διάταγμα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας

12:38

Θέμα «ωμής» όπως τη χαρακτήρισε «θεσμικής εκτροπής» θέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το Προεδρικό Διάταγμα που φέρνει η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Να το αναπέμψει ο Πρόεδρος

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αρμοδιότητα αλλά και ευθύνη να ελέγξει και να αναπέμψει αυτό το Προεδρικό Διάταγμα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την περιοδεία του στο Λαϊκό Νοσοκομείο συμπληρώνοντας ότι «η Βουλή είναι εκείνη που έχει την αρμοδιότητα να συζητήσει δημοκρατικά και να αποφασίσει οτιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή αντίστοιχη της οποίας δεν έχουμε ξαναδεί από την μεταπολίτευση και μετά».

Ιδιαίτερα σκληρός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε με σαφήνεια το στίγμα της σκληρής αντιπολιτευτικής στάσης που θα κρατήσει το κόμμα του στα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας.

«Η κυβέρνηση κατεδαφίζει το κράτος δικαίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας ο οποίος αναμένεται να συγκρουσθεί μετωπικά με την κυβέρνηση.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: