Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Οι νοσοκομειακές κλίνες του ΕΣΥ μειώνονται περισσότερο από αυτό που ζητούσε η τρόικα! (Σχόλια επί της τελικής πρότασης συγχωνεύσεων νοσοκομείων -8ον)



- οι οργανικές κλίνες στις μονάδες του ΕΣΥ είναι 46.873 
-οι λειτουργούσες κλίνες στις μονάδες του ΕΣΥ είναι 35.351

η πρόταση του ΥΥΚΑ είναι:
-οι λειτουργούσες κλίνες  να είναι 32.990
-οι οργανικές κλίνες να είναι περίπου 35.000 (ΚΛΙΚ ΕΔΩσελίδα 19 του pdf -1.5 Συνενώσεις κλινικών)

Το  πρώτο πρόβλημα είναι αυτή καθαυτή η μείωση των κλινών, η οποία είναι  της τάξης των 11.873 οργανικών  κλινών  … αρκετά μεγαλύτερη  από τις10.000 κλίνες πού, όπως μας έλεγε ο Α .Λοβέρδος,  ζητούσε η τρόικα!!! ΚΛΙΚΕΔΩ

Τροϊκότερος των τροϊκανών  λοιπόν ο Λοβέρδος κλείνει 1.873 κλίνες παραπάνω από ότι του ζητούσε η τρόικα!
Είναι να  μην πάει μπροστά …μετά από όλα αυτά αυτό το παιδί;

-Το ζήτημα του κλεισίματος των κλινών δεν είναι μόνο ότι αφαιρούνται 11.873 οργανικά  και 2.361 λειτουργούντα κρεβάτια  από το ΕΣΥ , που υπήρχαν για να καλύψουν τις όποιες ανάγκες  τακτικές ή  έστω και έκτακτες.
-Το ζήτημα δε είναι μόνο  ότι και από τα εναπομείναντα νοσοκομειακά κρεβάτια, 550 παραδίδονται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες (ελληνικές και ξένες)
-Το ζήτημα είναι επι πλέον ότι υπάρχει και σημαντικό ζήτημα με τη στελέχωση των νοσοκομείων .Διότι, για όσους δεν γνωρίζετε, τα οργανογράμματα των νοσοκομείων δομούνται πάνω στο «Ενιαίο πλαίσιο οργάνωσης νοσοκομείων», το οποίο βρίσκεται ακόμη σε ισχύ και το οποίο στο άρθρο του9 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  καθορίζει τον αριθμό δύναμης προσωπικού του νοσοκομείου με βάση κάποιους συντελεστές επί των οργανικών κλινών του νοσοκομείου.
Άρα τώρα που μειώνονται ( με βάση την πρόταση του Υπουργείου) οι οργανικές κλίνες -και οι λειτουργούσες- αυτόματα θα αλλάξουν τα οργανογράμματα καιθα μειωθεί και η οργανική δύναμη του προσωπικού!

Τουτέστιν, από κει που φωνάζαμε για ελλείψεις, θα μας καταγγέλλει  ο Λοβέρδος ως προβοκάτορες ,που κακώς φωνασκούμε, διότι έχουμε...υπερπληρότητα προσωπικού!!!



* Το κείμενο διορθώθηκε σε ορισμένα αριθμητικά δεδομένα

Δεν υπάρχουν σχόλια: