Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»
Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαγορεύτηκε σήμερα ο απόπλους όλων των πλοίων που βρίσκονται σε ελληνικά λιμάνια και συμμετέχουν στην διεθνή αποστολή αλληλεγγύης στην Γάζα. Χωρίς καν να επικαλεστεί κάποιον -έστω και προσχηματικό- λόγο, ο κ. Παπουτσής απαγόρευσε τον απόπλου σε πλοία ελληνικής και ξένης σημαίας χωρίς να συντρέχει απολύτως κανένας τεχνικός, διαδικαστικός ή νομικός λόγος.
Η ισραηλινή πολυεπίπεδη προσπάθεια ακύρωσης της διεθνούς αποστολής που δρομολογήθηκε εδώ και αρκετούς μήνες, βρήκε ένθερμο συμπαραστάτη την ελληνική κυβέρνηση. Αφού η δολιοφθορά των 2 πλοίων -τις προηγούμενες ημέρες- δεν επαρκούσε για να ακυρωθεί η αποστολή, οι πρόθυμοι οσφυοκάμπτες της ελληνικής κυβέρνησης ανέλαβαν να εκτελέσουν το βρώμικο έργο που θα είχαν να επιτελέσουν οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις καταμεσής στην θάλασσα. Ευθυγραμμισμένοι πλήρως με τις ισραηλινές επιταγές, δεν δίστασαν να στείλουν σκάφη και κομάντο του ελληνικού λιμενικού που με την απειλή όπλων ανάγκασαν επιβατηγό πλοίο της αποστολής που μόλις είχε αποπλεύσει από το Πέραμα με αμερικανούς πολίτες να επιστρέψει στο Κερατσίνι.
Όταν πέρσι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωνε ανερυθρίαστα ότι «απωλέσαμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας» δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι εννοούσε πως τα ισραηλινά χωρικά ύδατα φτάνουν μέχρι το Κερατσίνι. Αυτοί που μόλις προχτές προθύμως εκχώρησαν την δημόσια περιουσία της χώρας στους τοκογλύφους, σήμερα δεν δίστασαν να ξεπουλήσουν την παραδοσιακά φίλα και αλληλέγγυα στάση της ελληνικής κοινωνίας στην παλαιστινιακή υπόθεση.
Εμείς από την μεριά μας αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι η πρόθεσή μας και η αποφασιστικότητά μας να φτάσουμε στην αποκλεισμένη Γάζα δεν κάμπτεται, αντίθετα δυναμώνει. Οι συντονισμένες προσπάθειες της ισραηλινής και της ελληνικής κυβέρνησης δεν μας φοβίζουν, αντίθετα μας επιβεβαιώνουν ότι αυτοί μας φοβούνται. Φοβούνται την φιλία των λαών, την διεθνή αλληλεγγύη, την ανθρωπιστική ευαισθησία, την άρνησή μας να αποδεχτούμε την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, τον κοινό μας αγώνα για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού σταμάτησαν το αμερικανικής σημαίας πλοίο "Audacity of Hope" δύο ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, των επιβαινόντων στο σκάφος του Στολίσκου, οι κομάντο προέταξαν τα όπλα τους εναντίον του σκάφους! 
Το tvxs.gr, έκανε λόγο μάλιστα για βαριά οπλισμένους κομάντο, "άγνωστης εθνικότητας" στο ένα από τα δύο σκάφη!
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ίσκρα, το πλοίο έχει οδηγηθεί πίσω στη στεριά, στο αγκυροβόλι του Λιμενικού στην Ιχθυόσκαλα! 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ "ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ"!

Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λ ιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ!
Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.
Παράλληλα, οι αστυνομικές και τελωνειακές αρχές, θα διενεργούν και πάσης φύσεως ελέγχους σεσκάφη, επιβάτες και πληρώματα.
Έτσι ούτε λίγο - ούτε πολύ, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, μετατρέπει τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας, σε τοποτηρητές και "μαντρόσυκυλα" του Ισραήλ, εντός της ελληνικής επικράτειας!
Σαν να μην έφταναν μάλιστα όλα τα παραπάνω, οι ελληνικές αρχές, θα προβαίνουν και στην ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου (!), για την καταγραφή τυχόν άλλων πλοίων που μπορεί να προβούν σε ανάλογες κίνησεις!

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΕ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Την Πέμπτη μάλιστα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τους ηγέτες, -κάνοντας ειδική μνεία στον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου,- που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα.
«Ευχαριστώ τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως 'πρόκληση' και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του» δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, κατά την διάρκεια τελετής για την απονομή των νέων βαθμών των πιλότων.ου
Πρόσθεσε δε ότι «ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μου τον Έλληνα πρωθυπουργό.

ΠΡΑΞΗ ΑΝΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

Η νέα πράξη ντροπής από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, άμεση απόρροια της "δορυφοροποίησης" της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στο "άρμα" του Ισραήλ, είναι και ηθικά αποκρουστική αλλά καιεπικίνδυνη για τον ελληνικό λαό! Από τη μια η Ελλάδα, αναδεικνύεται σε αρωγό της σφαγής τουπαλαιστιανιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ, ενώ από την άλλη μεριά η χώρα μας κινδυνεύει να αναδειχθεί σε "κόκκινο πανί" για τον αραβομουσουλμανικό κόσμο, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: