Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Φόροι και περικοπές με ρυθμό πολυβόλου...(ΕΘΝΟΣ)


Φόροι και περικοπές με ρυθμό πολυβόλου...
"Κατά ριπάς" θα φθάνουν στα νοικοκυριά οι αυξήσεις στους φόρους και οι μειώσεις στις αποδοχές που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, του οποίου η ολοκλήρωση θα επιφέρει αφαίμαξη εισοδήματος που κατά μέσον όρο για κάθε νοικοκυριό θα ξεπερνά τα 4.000 ευρώ τον χρόνο.
Η αλυσίδα των μέτρων θα ξετυλίγεται σχεδόν μήνα μήνα μέχρι και το φθινόπωρο του 2013, οπότε θα υπάρξει πλήρης εξομοίωση της φορολογίας μεταξύ του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Πρώτη γεύση των επιβαρύνσεων θα πάρουν οι φορολογούμενοι τον Ιούλιο, καθώς θα υπάρξει αύξηση του παρακρατούμενου φόρου για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους με μηνιαίες μεικτές αποδοχές άνω των 666 ευρώ λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου στα 8.000 από τα 12.000 ευρώ.
Ακολουθούν αυξήσεις εισφορών, περικοπές επιδομάτων, βροχή από "λυπητερές" της Εφορίας για την πληρωμή των ειδικών εισφορών για εισόδημα, αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής, αναπροσαρμογές σε ΦΠΑ, πετρέλαιο θέρμανσης, τέλη κυκλοφορίας και στον ΦΑΠ. Από τον Μάρτιο θα αρχίσει το άλλο κύμα των επιβαρύνσεων με την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων και την ταχυδρόμηση φουσκωμένων εκκαθαριστικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: