Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

H Ελληνική κυβέρνηση συνένοχη στο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού


Η απόφαση της κυβέρνησης, δια του υπουργού δακρυγόνων και ναυαγίων Παπουτσή, να απαγορεύσει τον απόπλου για τη Γάζα του δεύτερου Στόλου της Ελευθερίας αποτελεί πράξη συμμετοχής σε έγκλημα πολέμου. Αντί το Λιμενικό και οι αστυνομικές αρχές των Παπουτσή-Παπανδρέου να προστατεύσουν τα σκάφη του "Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ - Stay Human" από τους σαμποτέρ, ή έστω να τους συλλάβουν μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, σταματούν τα πλοία μεσοπέλαγα (όπως το Audacity of hope την Παρασκευή) και τα φρουρούν στα λιμάνια για να μην αποπλεύσουν!

Αυτή η στάση δεν παραβιάζει μόνο θεμελιώδη δικαιώματα, όπως αυτά της ελεύθερης ναυσιπλοϊας και της έκφρασης του πολιτικού φρονήματος. Το χειρότερο είναι ότι μπλοκάρει την αποστολή πολύτιμης ανθρωπιστικής βοήθειας στο χειμαζόμενο λαό της Γάζας δίνοντας έτσι διεθνή νομιμοποίηση στον κατάφωρο παράνομο και απάνθρωπο Ισραηλινό αποκλεισμό. Στην πραγματικότητα, παρά την από χρόνια δεδηλωμένη βούληση του Ελληνικού λαού, η Ελλάδα βάζει το δικό της λιθαράκι στην αργή εξόντωση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ. Η απαγόρευση είναι μια κατάπτυστη απόφαση ντροπής, κορωνίδας της πολιτικής που υποτάσσει πλήρως τη χώρα στον ατλαντισμό και το σιωνιστικό σχέδιο.

Γελιούνται όμως αν νομίζουν ότι μπορούν να κάμψουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση και τη διεθνή αλληλεγγύη. Η Αραβική Άνοιξη ήδη έδειξε ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη να τους σαρώσουν.
Στέλνουμε θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους του Στόλου της Ελευθερίας. Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη!

Αθήνα, 2/7/2011
Σύλλογος Ιντιφάντα
intifada.gr

Για μας αυτή η ενέργεια ήταν αναμενόμενη αφού κομμάτια της ντόπιας αστικής τάξης έχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα που θα έμπαιναν σε δοκιμασία αν υπήρχε το παραμικρό «σύννεφο» στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση του Τελ Αβιβ και των ΗΠΑ. Μάλιστα αυτό φρόντισαν να το κάνουν καθαρό μέσα από την πένα του δημοσιολόγου Γ. Μαλούχου στο «Βήμα». Διάταξαν, λοιπόν την ελληνική κυβέρνηση και αυτή υπάκουσε (όχι φυσικά ότι η ίδια είχε άλλες διαθέσεις). Όμως είναι χαρακτηριστικό πώς η οικονομική ολιγαρχία υπαγορεύει στην κυβέρνηση και ποια εξωτερική πολιτική πρέπει να ακολουθήσει. Απόσπασμα από το κείμενο του Γ. Μαλούχου που αναφέραμε:

Αυτό που «πρέπει σήμερα η Ελλάδα να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού, είναι οι συμμαχίες της – όσες της έχουν απομείνει και δεν είναι και πολλές. Μια, από τις πιο σημαντικές, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο, είναι αυτή με το Ισραήλ και, φυσικά, με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συμμαχία που ήδη εκδηλώνεται έμπρακτα αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή, σε πολλά επίπεδα. ….

Η κυβέρνηση οφείλει συνεπώς να διερευνήσει όλους τους δυνατούς τρόπους που θα επιτρέψουν σε αυτή την υπόθεση να σταματήσει, χωρίς βέβαια να προστρέξει σε ενέργειες έξω από τα πλαίσια της ελληνικής και διεθνούς νομιμότητας, κάτι που ούτε πρέπει ούτε μπορεί να πράξει.

Όμως, είναι περίπου βέβαιο, ότι αν ψάξει μπορεί να βρει όχι μία, αλλά πολλές τέτοιες δυνατότητες: από λιμενικούς κανονισμούς μέχρι έγγραφα ναυσιπλοίας και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς: όταν το κράτος αποφασίσει να κάνει δύσκολη τη ζωή ενός πολίτη ή ενός επιχειρηματία, και το κάνει πάρα πολύ συχνά, διαθέτει απίστευτη εφευρετικότητα, η οποία, συνήθως, αίρεται όταν πέσουν οι σχετικές μίζες ή τα αρμόδια τηλεφωνήματα… Ε, αυτή τη φορά, ας το κάνει για την πατρίδα. Είναι βέβαιο ότι θα βρει τις λύσεις. Και τότε, ας βαρεθούν οι «ακτιβιστές» κι ας πάνε να αποπλεύσουν από την Τυνησία, ή το Μαρόκο ή απ όπου αλλού θέλουν…»

Υ.Γ. Ενδιαφέρον είναι και το κείμενο του Αρη Χατζηστεφάνου που τιτλοφορείταο "Η ισραηλινή προπαγάνδα και τα Ελληνικά ΜΜΕ, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ  



 
ΠΗΓΗ:  ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: