Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Επιθέσεις αγανακτισμένων σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε Χανιά, Ηράκλειο, ΛαμίαΥπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται και σήμερα, Πέμπτη, το δημαρχείο Χανίων, από ομάδα νεαρών που αντιδρούν στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Οι καταληψίες έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο του δημαρχείου και δεν επιτρέπουν σε κανένα την είσοδο, χωρίς ωστόσο εντός του κτηρίου να έχουν προκαλέσει την παραμικρή φθορά.
Αργά το βράδυ της Τετάρτης στην πόλη των Χανίων προκλήθηκε ένταση, όταν στο στόχαστρο ομάδας νεαρών που πραγματοποιούσαν πορεία, βρέθηκαν τα γραφεία των βουλευτών των Χανίων.
Αρχικά η πορεία κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της βουλευτού Ευαγγελίας Κουρουπάκη στην οδό Σκαλίδη όπου διαδηλωτές προκάλεσαν μικρές φθορές.
Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε προς την οδό Κυδωνιας όπου βρίσκονται τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
Κάποιοι από τους διαδηλωτές προκάλεσαν μικρές ζημιές στην κεντρική είσοδο των γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας και μεγαλύτερης έκτασης στα γραφεία του κ.Μαρκογιαννάκη, όπου και εισέβαλαν. Στην συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία των βουλευτών Ευτύχη Δαμιανάκη και Σήφη Βαλυράκη, όπου είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ στην οδό Περίδου όπου βρίσκονται τα γραφεία του κ. Δαμιανάκη, έβαλαν φωτιά σε κάδους χωρίς ωστόσο να προκληθούν άλλες ζημιές.
Η πορεία κατέληξε μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, ενώ από το βράδυ της Τετάρτης έξω από τα γραφεία των βουλευτών στα Χανιά υπάρχει αστυνομική παρουσία.
Διαμαρτυρία «Αγανακτισμένων» στην Κέρκυρα
Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τα μεσάνυχτα οι «Αγανακτισμένοι» της Κέρκυρας, μετά τα επεισόδια στην Αθήνα.
Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Δημαρχείου, όπου συγκεντρώνονται κάθε βράδυ. Στο Λιστόν την κεντρική πλατεία της πόλης, πραγματοποίησαν για μισή περίπου ώρα καθιστική διαμαρτυρία, καλώντας τον κόσμο να σηκωθεί από τις καφετέριες και να διαμαρτυρηθεί για το μεσοπρόθεσμο, την αστυνομική βία και την τρομοκρατία του κράτους που λαμβάνει χώρα στο Σύνταγμα.
Στη συνέχεια, πέρασαν έξω από το πολιτικό γραφείο της Ατζελας Γκερέκου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της βουλευτού, που υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ακολούθως, πραγματοποίησαν δεκάλεπτη καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.
Οι διαδηλωτές, λίγο πριν ολοκληρώσουν την πορεία τους, μετέβησαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπου φώναζαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής και της κρατικής βίας.
Η πορεία των Αγανακτισμένων της Λαμίας ξεκίνησε στις 12.30΄από την πλατεία Πάρκου. Στη διαδρομή καλούσαν με συνθήματα όσους έπιναν καφέ στις καφετέριες να τους ακολουθήσουν. Το πρόγραμμα είχε στάση στα γραφεία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία βρήκαν «κλειδαμπαρωμένα». Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να τους θυροκολλήσουν τα μηνύματά τους.
www.antinews.gr
Πασόκα μέλος του Δ.Σ. του σωματείου είχε τη φα(ει)νή ιδέα να πάρει εκπαιδευτική άδεια για όλη την εβδομάδα που προγραμματίστηκε η 48ωρη απεργία ενάντια στο μεσοπρόθεσμο.
Το σκέφτηκε καλλίτερα και αποφάσισε να δουλέψει μόνο αυτές τις δύο ημέρες της απεργίας !!!
Για τέτοια προκλητική ξεφτίλα το φτύσιμο πάει χαμένο. 
ΟΥΣΤ απο δώ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: