Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ευθανασία εδώ και τώρα!


Γράφει ο Δευκαλίων

Η μητέρα μου ζει. Είναι μία γερόντισσα 78 ετών με αρκετά επιβαρημένη υγεία. Δεν μπορεί να συντηρηθεί εύκολα γιατί ένα ελαφρύ εγκεφαλικό της άφησε μια αναπηρία στην κίνηση, ενώ λίγο η βαρηκοΐα, λίγο η οστεοπόρωση, λίγο μια καρδιακή ανεπάρκεια, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την προβληματική λόγω γήρατος και εγκεφαλικού υγεία.
Η μητέρα μου είναι συνταξιούχος. Έπαιρνε μία σύνταξη 420 ευρώ. Τώρα που ψηφίσθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής (ΜΠΔΣ) η σύνταξη της μειώθηκε στα 294 ευρώ. Πολύ καλά διαβάσατε 294 ευρώ.
Το να συζητά κανείς πως είναι δυνατόν να ζήσει ένας γέρος άνθρωπος με 420 ευρώ, είναι σαν να αναζητά νερό στην έρημο. Ακόμα χειρότερα να ζει με 294 ευρώ τον μήνα.
Για πολλές γερόντισσες η τύχη δεν είναι τόσο σκληρή αφού υπάρχει ακόμα η οικογενειακή αλληλεγγύη που καλύπτει εκτός των άλλων και το κόστος διαβίωσης. Πόσες χιλιάδες όμως γέροντες δεν έχουν αυτή την τύχη; Μάλλον αρκετές. Μερικοί που...
διαβάζουν στατιστικές  λένε ότι είναι οι περισσότεροι. Όπως και να’ χει είναι πάρα πολλοί και η αλήθεια πονάει.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε ότι οι περισσότεροι γέροι και οι γριές θα ζουν με εισοδήματα της τάξεως των 300 ευρώ τον μήνα.
Άραγε η δική του μάνα ζει με τα 294 της δικής μου;
Κύριε Πρόεδρε, ψηφίστε ένα νόμο που δεν θα τιμωρεί την ευθανασία. Να στείλουμε όλους αυτούς τους γέρους των 294 ευρώ τον μήνα μία ώρα αρχύτερα στον άλλο κόσμο. Έτσι και οικονομία θα κάνετε και το έλλειμμα θα μειώσετε και τις εκλογές μπορεί να ξανακερδίσετε αφού θα έχουν φύγει από την μέση αρκετοί ενοχλητικοί γέροι.
Τιμημένα γηρατειά και κουραφέξαλα! Και τα 294 ευρώ πολλά τους πέφτουν!Ευθανασία εδώ και τώρα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H μητέρα σας πόση σύνταξη παίρνει κύριε παπανδρεου?

Ανώνυμος είπε...

δεν θα ξερει να σας ειπεί.... πάντως, η μητάρα έχει "γραμματέα" που την έχουν αποζημιώσει με την θέση διοικητή νοσοκομείου!!!!!!!!!