Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Επίσχεση Εργασίας


Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.)καταγγέλλει τον εμπαιγμό των χιλιάδων Νοσηλευτών της χώρας από την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, νυκτερινών βαρδιών και λοιπών εξαιρέσιμων αμοιβών από το Δεκέμβρη του 2010 έως και σήμερα.
Μετά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις των Υπουργικών δεσμεύσεων για καταβολή των εν λόγω αμοιβών από τις 13 Μαΐου και εντεύθεν, και ενώ εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια ανοχής που θα μπορούσαν να έχουν δοθεί, μόνη απάντηση από την πλευρά του Νοσηλευτικού Προσωπικού των Δημόσιων νοσοκομείων της χώρας είναι η Επίσχεση Εργασίας.
Η καταβολή των δεδουλευμένων του Δεκεμβρίου επιλεκτικά, και σε ορισμένα μόνο νοσοκομεία της Αττικής που το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις έξω από το ΥΥΚΑ με αποτέλεσμα τα γνωστά επεισόδια, είχε ως σκοπό να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να διασπάσει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.
Η ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. καλύπτει κάθε μορφής κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί σχετικά, και μετά από την Εξώδικη Δήλωση που απέστειλε στο ΥΥΚΑ στις 29/04/2011(http://www.pasonop.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=283:2011-05-01-13-25-05&catid=18:2009-01-12-14-38-09) καλεί τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Νοσηλευτικού Προσωπικού ανά την επικράτεια, να προχωρήσουν άμεσα σε Επίσχεση Εργασίας, έως την εξόφληση των δεδουλευμένων.
Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: