Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αρχίζει μπαράζ κινητοποιήσεων

27/05/2011    (ΕΘΝΟΣ )
Τον «χορό» ανοίγουν τη Δευτέρα με 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 4 Ιουνίου από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Πανελλαδική απεργία, πιθανότατα στις 21 Ιουνίου
Σε απεργιακό κλοιό θα τεθεί η χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν τα συνδικάτα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κυβερνητικό πακέτο μέτρων.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσουν σε πανελλαδική απεργία πιθανότατα στις 21 Ιουνίου, ενώ στις 15 του μήνα αναμένεται να απεργήσουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που είναι υπό ιδιωτικοποίηση.

Τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με 24ωρη απεργία. Σημειώνεται πως το ΠΑΜΕ διοργανώνει αυτό το Σάββατο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια, ενώ στις 4 Ιουνίου θα κάνουν συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης «πρόκειται για ένα συλλαλητήριο οργής και αγανάκτησης για τα συνεχιζόμενα άδικα και μονομερή οικονομικά μέτρα».

Την ίδια στιγμή, ξεχωριστό πρόγραμμα κινητοποιήσεων που περιλαμβάνει δύο 24ωρες απεργίες εξήγγειλε η Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΤΕ. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 2 Ιουνίου διοργανώνεται παναττική 3ωρη στάση εργασίας στον Ομιλο ΟΤΕ από την έναρξη της πρωινής βάρδιας και συγκέντρωση στις 08.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ (Παράδεισος Αμαρουσίου) όπου πραγματοποιείται το 6ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ. Η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 11.00 στην Ομόνοια στις 2 Ιουνίου.

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την Τετάρτη 15 Ιουνίου θα προχωρήσουν σε δεύτερη 24ωρη απεργία από κοινού με τις άλλες υπό ιδιωτικοποίηση Δημόσιες Επιχειρήσεις.

Στο ίδιο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες συνδικαλιστικές δράσεις που θα ανακοινωθούν με δυναμικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις σε υπουργεία, φορείς και στον ΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: