Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΔΑΦΝΙ-ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ Ζητούν να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις

27/05/2011  (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

«Η αντίσταση και συμπόρευση όλων ανεξαιρέτως θα μπορέσει να απαντήσει στην άνευ προηγουμένου επίθεση που δεχόμαστε», ήταν το κάλεσμα των Συλλόγων Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Δρομοκαΐτειο, οι οποίοι βρέθηκαν χθες μαζικά έξω από το υπ. Υγείας για να δηλώσουν «Τέρμα πια η κοροϊδία, όχι στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όχι στις μειώσεις προϋπολογισμών».

Απαίτησαν δημόσια, δωρεάν υγεία και πρόνοια για τον λαό, κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στα νοσοκομεία, προσλήψεις προσωπικού μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης και καμία απόλυση στο Δημόσιο. Αντίθετα ζήτησαν προσλήψεις ειδικά στα νοσοκομεία που «στενάζουν» υποστελεχωμένα με φαινόμενα όπως ένας νοσηλευτής να έχει στην ευθύνη του 30 ασθενείς στα ψυχιατρικά τμήματα, ενώ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα σε κάποια γενικά νοσοκομεία.

«Βρήκαμε τα ΜΑΤ»

«Δεν υπήρξε συνάντηση με κανέναν. Ισα ίσα βρήκαμε τα ΜΑΤ έξω από το υπ. Υγείας αφού κάθε πολιτική ηγεσία θωρακίζει την πολιτική της με δυνάμεις καταστολής. Αυτό το κουτσουρεμένο σύστημα υγείας δεν μας καλύπτει και θα αγωνιστούμε ώστε να ικανοποιούνται όλες οι σύγχρονες ανάγκες του λαού στην υγεία», είπε στην «Ε» το μέλος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ Θ. Δημουλάς. Επισήμανε ότι εδώ και έξι μήνες οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για βάρδιες, νυχτερινά, υπερωριακές απασχολήσεις -οι οποίες ήδη περικόπτονται με την αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο από 37,5 σε 40 ώρες εβδομαδιαία.

Παράλληλα, καθώς δεν «βγαίνουν» οι βάρδιες, εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ρεπό, δεν μπορούν να πάρουν άδειες, κατάσταση που θα επιδεινωθεί καθώς αναμένονται δεκάδες συνταξιοδοτήσεις, ενώ στον αντίποδα, εκεί όπου έκλεισαν ψυχιατρικά νοσοκομεία -στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης, Τρίπολη, Χανιά- δίνονται άδειες λειτουργίας σε μεγάλους ιατρικούς ομίλους που θα περιλαμβάνουν και υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: